Eerste interlandselectie voor Kwasi Poku: interview

Onze jonge Canadese spits, Kwasi Poku (21 jaar), heeft vorige week de eer gehad om voor het eerst opgeroepen te worden voor de nationale ploeg. Hij zou zijn eerste minuten kunnen maken bij de Canucks tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama. We hebben Kwasi geïnterviewd om zijn gevoelens over deze eerste selectie met Canada met jullie te delen.

Kwasi, proficiat met je eerste selectie. Wat was je reactie toen je het goede nieuws hoorde?

Het voelt alsof ik in een droom leef, een droom die alle Canadese kinderen hebben die voetballen. Ik ben vroeger al opgeroepen geweest voor de jeugdploegen, maar een oproep voor de nationale ploeg… Dat is een heel ander gevoel. Ik heb zelfs moeten wenen. Het is een groot moment voor mijn familie en mezelf.

Hoe heb je het nieuws vernomen?

Het was eigenlijk wel grappig! Ik was bezig met een behandeling bij de kinesisten toen de trainer binnenkwam en me het nieuws vertelde. Ik had dat niet verwacht, want ik had eerder een telefoontje verwacht van de bondscoach. Ik was helemaal verstijfd en kon eventjes niet meer bewegen. Daarna begon ik te wenen.

Hoe reageerden je ploegmaats bij RWDM?

Ze waren allemaal super blij voor mij. Het zijn echt topgasten.

En je familie?

Mijn moeder was zo gelukkig dat ze meteen een vliegtuig heeft genomen om naar hier te komen! We vliegen samen terug naar Canada,als ik vertrek naar de nationale ploeg. We zijn heel close, en het is de eerste keer dat ik haar terugzie sinds ik Forge FC heb verlaten.

Is er iemand die je speciaal wilt bedanken, iemand die een bijzondere rol heeft gespeeld in je carrière?

Zeker mijn vader. Hij heeft een enorme invloed gehad op wie ik vandaag ben, zowel op, als naast het veld. Ik wil hem bedanken voor zijn motivatie, zijn training en het feit dat hij me altijd op het juiste pad heeft gehouden. Natuurlijk wil ik ook de rest van mijn familie bedanken.

Had je deze selectie verwacht?

Ik had een voorgevoel. Jesse March, de bondscoach, had me gezegd dat ik mijn kans verdiende, maar ik denk dat het voor hem moeilijk was om me te selecteren toen ik nog in de Canadese competitie speelde. Na mijn overstap dacht ik dat ik dit seizoen misschien een kans zou krijgen, maar ik had het niet zo vroeg verwacht. Dus ik was wel een beetje verrast, maar het was zeker aangenaam verrast!

Hoe heb je dit gevierd?

Ik heb niet echt iets speciaals gedaan. Ik ben niet iemand die zijn emoties veel toont. Ik ben eerder rustig en geniet in stilte.

Hoe bereid je je voor op deze nieuwe stap in je carrière? Voel je enige druk?

Ik ga naar de nationale ploeg met een open geest en de wil om te leren. Ik heb niets te verliezen, ik ben de nieuweling: ik moet me gewoon focussen op leren en me goed integreren in de groep. Ik speel mijn beste voetbal als ik ontspannen ben, dus ik leg mezelf geen druk op. Ik wil gewoon mijn spel spelen en genieten van elk moment op het veld.

Er zijn enkele grote namen in de Canadese ploeg. Naar wie kijk je het meeste uit om te ontmoeten?

Ik denk dat iedereen enthousiast zou zijn om Alphonso Davies te ontmoeten. Hij heeft de weg geopend voor Canadese voetballers naar Europa. Hij is een pionier in onze sport, dus zijn naam is de eerste die bij me opkomt.

Hoe zie je de groei van het Canadese voetbal, dat in volle ontwikkeling is?

Dat is geweldig om te zien. De voetbalsport groeit in Canada. Kinderen kiezen steeds vaker voor voetbal in plaats van andere sporten, steeds meer mensen kijken naar wedstrijden, en de Canadese Premier League groeit. Met het WK van 2026 in aantocht zal dat de sport alleen maar verder stimuleren. Het is fantastisch om die passie en die investeringen te zien, wat niet het geval was toen ik jonger was.

Is het spelen van het WK 2026 een doel voor jou?

Absoluut. Het is de droom van elk kind om eerst geselecteerd te worden en dan op een WK te spelen. Dus ja, ik zou er heel graag aan deelnemen en ik hoop dat alles goed verloopt.

Als je een boodschap kon geven aan je jongere zelf, vlak voor je het vliegtuig naar de nationale ploeg neemt, wat zou je zeggen?

Geniet ervan.

Gepost op 09-10-2024 om 17:57
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief