Samenvatting: RWDM – Beerschot (oefenwedstrijd)

Afgelopen vrijdag 11/10 ontving RWDM Beerschot, de recentste promovendus in de Jupiler Pro League (16de plaats). Beide teams traden aan met flink gewijzigde opstellingen, en de invallers kregen de kans om zich in de kijker te spelen.

RWDM: Hubert; Dodeigne, Awudu, Doudaev (C), Preijs; Barry, Del Piage; Sapata, Paulo, Kestens; Baghli

De wedstrijd kwam traag op gang en aan beide kanten was het spel wat slordig. Marcos Paulo, die veel inzet toonde, zorgde voor het eerste gevaar na een mooie één-twee met Barry, maar de doelman kon de bal nog net in corner werken.

Bij de eerste Antwerpse corner viel de bal ongelukkig op de been van Doudaev en belandde zo in het doel van Hubert: 0-1. Niet veel later kreeg Baghli een schietkans in de zestien, maar een sterke terugkeer van de verdediger hield hem van een doelpoging af.

Op hun tweede corner verdubbelde Beerschot de score via een geweldige kopbal die onhoudbaar was voor Hubert: 0-2. Sapata kreeg nog een kans na een knappe dieptepass van Marcos Paulo, maar opnieuw stond de doelman in de weg. Met een 0-2 tussenstand trokken beide ploegen de kleedkamers in.

Na de pauze voerde Yannick Ferrera een wissel door: Ibrahim Halilou verving Abdul Awudu. De eerste kans van de tweede helft was voor Beerschot: een snelle counter bracht twee Beerschotspelers oog in oog met Hubert, maar onze keeper kwam goed uit en hield de bal uit het doel.

Del Piage, Barry (geblesseerd), Paulo, Dodeigne en Baghli werden vervangen door Halifa, Abe, Parzyszek, Abattoui en Laaziri. RWDM kreeg hierdoor een nieuwe impuls en een paar minuten later bracht Sapata de spanning terug na een voorzet van Parzyszek, die de bal hoog op het veld had heroverd: 1-2.

Dit gaf het startsein voor een Molenbeekse wederopstanding: na een corner kopte Parzyszek de bal prima door, maar de paal hield het doelpunt tegen. Bij de volgende corner maakte Halifa gelijk, nadat hij een slecht weggewerkte bal in de zestien oppikte: 2-2.

Kestens, Baghli en Sapata werden nog vervangen door Bouchmal, Moukhtari en Mouelhi, die hun kans grepen om hun kwaliteiten te tonen.

Het scorebord veranderde echter niet meer en beide ploegen hielden het op een gelijkspel. Onze spelers krijgen nu een weekend rust en hervatten maandag de trainingen ter voorbereiding op de uitwedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tegen RSCA Futures. Een laatste herinnering: voor deze wedstrijd is er geen combiregeling, dus je kunt je tickets online kopen.