Persconferentie: RSCA Futures vs RWDM

Yannick Ferrera

Jullie hebben de eerste zes wedstrijden bijna met dezelfde elf gespeeld, maar er waren blessures. Hoe gaan jullie daarmee om, vooral met de beker en de belangrijke wedstrijden die komen ?

Ja, dat klopt. We hebben de eerste zes wedstrijden bijna met dezelfde elf gespeeld, daarna kwamen er twee blessures. En nu zullen er misschien nog wat kleine blessures of schorsingen komen. We weten dat we iedereen nodig zullen hebben. Deze oefenwedstrijd tegen Beerschot was interessant omdat we spelers in een wedstrijdsituatie tegen een sterke tegenstander konden zien. Het heeft ons ook in staat gesteld om kleine pijntjes en blessures te behandelen.

Zijn Ziani en Robail dicht bij een terugkeer ?

Ja, ze zijn allebei heel dicht bij een terugkeer, wat goed nieuws is voor ons. De interlandpauze kwam op het juiste moment voor hen. Voor de anderen gaf het ons de kans om hen wat rust te geven, maar ze zijn niet inactief geweest. Ze hebben allemaal minstens een half uur gespeeld in deze oefenwedstrijd, wat hen de kans gaf om uit te rusten en toch actief te blijven.

Kunnen ze dit weekend spelen of is het nog te vroeg ?

Ze zouden kunnen spelen, we overwegen het serieus. Wat Makosso en Poku betreft, zullen ze morgen terugkeren. Ze zijn vanmorgen pas in België aangekomen, dus vandaag hebben we ze rust gegeven vanwege de nachtvluchten. Morgen zullen ze zich weer bij de groep voegen. Het is goed dat we zondag spelen, dat geeft hen twee trainingen met het team. Als we morgen hadden moeten spelen, zou het ingewikkelder zijn geweest.

Hoe zien jullie de wedstrijd dit weekend tegen RSCA Futures ?

We benaderen deze wedstrijd met veel ernst, zoals altijd. Zelfs als dit team ver onder ons staat in het klassement, moeten we ze heel serieus nemen. Het is een talentvol team, hoewel ze momenteel laag in de klassement staan. Sommige van hun spelers zullen waarschijnlijk binnen een paar jaar voor miljoenen verkocht worden, dus ze hebben veel potentieel.

Anderlecht is een jong team, dat soms naïviteit kan tonen. Is dat een voordeel voor jullie ?

We hopen altijd dat de jonge spelers wat naïef zullen zijn en dat we daarvan kunnen profiteren, maar elke wedstrijd helpt hen te groeien. Ze zullen automatisch beter zijn tijdens hun achtste wedstrijd dan tijdens hun eerste. Aan onze kant moeten we, ongeacht de tegenstander, op 100% spelen.

Jullie spelen in het grote Koning Baudouin-stadion. Kan dat sommige spelers intimideren ?

Ik denk het niet. We moeten ons concentreren op wat er op het veld gebeurt, niet eromheen. Het stadion zou niet veel moeten veranderen, de afmetingen zijn dezelfde als op ons eigen veld. Ik denk niet dat het een rol zal spelen.

We eindigden met een gelijkspel tegen La Louvière. Welke lessen hebben jullie getrokken uit die wedstrijd ?

We hadden hen meer pijn kunnen doen als we op bepaalde momenten betere keuzes hadden gemaakt of de informatie op het veld beter hadden opgenomen. Dat hebben we niet gedaan, dus we hebben de overhand niet kunnen nemen. Van hun kant hebben ze een zeer serieuze en toegewijde wedstrijd gespeeld. We moeten van elke wedstrijd leren. Deze keer hebben we met één punt geleerd. Het is beter om met drie punten te leren, maar het blijft een les. We moeten de beste keuzes maken, sneller en verder kijken om echt pijn te doen aan de tegenstander, en niet alleen de bal rondspelen.

 

Bill Lathouwers

Jullie hebben hard gewerkt, en er was ook een oefenwedstrijd tegen Beerschot. Hoe is dat verlopen ?

Ja, klopt. We hebben hard gewerkt. We hebben ook een oefenwedstrijd gespeeld tegen Beerschot, wat leuk was, want ik heb enkele oude bekenden teruggezien. Het was een goede gelegenheid om te spelen voor degenen die minder vaak aan bod komen, en voor anderen was het een rustmoment. Het kwam goed uit, en we hebben ons goed voorbereid en hard gewerkt. Het was een leuke wedstrijd, ook al was het achter gesloten deuren.

Was het een gelegenheid om wat automatismen te kweken ?

Ja, dat klopt. We hebben hard gewerkt en wat dingen uitgeprobeerd, maar ik vind dat de automatismen bij ons al vrij goed zitten. Het was ook een kans voor de spelers die minder gespeeld hebben om minuten te maken, zodat ze klaar zijn als we hen nodig hebben.

De laatste wedstrijd voor de pauze was tegen La Louvière. Hoe hebben jullie die wedstrijd ervaren ?

Het was jammer dat het op een gelijkspel uitdraaide, maar achteraf gezien was het wel verdiend. Het voelde als een teleurstelling, want we hadden het gevoel dat we konden winnen. Maar uiteindelijk was het gelijkspel terecht. We zijn niet tevreden met een gelijkspel, wat laat zien dat we de juiste mentaliteit hebben. We willen altijd winnen, en dat is positief.

Jullie kwamen ook van achterstand tegen La Louvière en pakten toch nog een punt. Dat toont karakter, niet ?

Zeker, dat toont karakter. Het is niet altijd mooi voetbal, soms moet je ook gewoon de punten over de streep trekken, hoe dan ook. We hebben laten zien dat we dat kunnen.

 De volgende tegenstander is RSCA Futures. Hoe bereiden jullie je daarop voor ?

We zijn ons ervan bewust dat RSCA Futures een gevaarlijke tegenstander kan zijn, ondanks hun lage positie in het klassement. Ze hebben veel talent, zoals je vaak ziet bij beloftenploegen. Op papier zijn wij favoriet, maar in voetbal kan alles gebeuren. We gaan ze aanpakken zoals elke andere tegenstander, en we focussen ons op ons eigen spel.

 Dit is een soort van Brusselse derby, wat betekent dat voor jou ?

Ja, het is een Brusselse derby, maar ik denk niet dat het dezelfde betekenis heeft als tegen de A-ploeg van Anderlecht. Het blijft een belangrijke wedstrijd, maar we pakken het aan zoals elke andere wedstrijd.

 Jullie hebben momenteel 17 punten uit 7 wedstrijden. Is dat een teken dat jullie moeten beginnen denken aan promotie ?

Zeven wedstrijden is nog vroeg. Onze ambitie is niet veranderd; van dag één is het altijd ons doel geweest om terug te keren naar de eerste klasse. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd, maar zolang we blijven presteren, is alles mogelijk.

 Zien jullie de kloof van 16 punten met RSCA Futures als een valkuil ?

Nee, we onderschatten geen enkele ploeg. Zoals we in het voetbal vaak zien, kunnen onverwachte dingen gebeuren. RSCA Futures is zeker geen amateurploeg, en we moeten ze serieus nemen. Ze hebben jonge spelers met veel potentieel, dus we moeten scherp blijven.

Gepost op 17-10-2024 om 16:34
door RWDM

Partners

Golden Palace FacebankLiften Tadal M&G CLEANING

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief