[VIDEO] Samenvatting: RSCA Futures – RWDM

RSCA FUTURES: Schlieck; Dom, Lapage, Baouf, Vroninks; Engwanda (46’ Robberechts), Tajaouart; De Cat (64’ Kana), Angulo (71’ Sylla), Maamar; Goto (87’ Ure)

RWDM: Lathouwers; Laaziri, Sousa, Makosso, Marsoni; Abe (63’ Del Piage), Halifa; Robail (56’ Kestens), Sapata (64’ Preijs), Poku (57’ Montes); Parzyszek (75’ Paulo)

Scheidsrechter: B. Staessens

Eindstand: 2-1 (57′, 82′ Goto ; 31′ Robail)

Op zondag 20 oktober trokken de spelers van RWDM (1e) naar het Koning Boudewijnstadion om het op te nemen tegen de U23 van RSC Anderlecht (16e) in een wedstrijd die op papier als een clash der uitersten werd aangekondigd. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er twee wijzigingen in de basiself. Sapata verving Montes en Robail nam zijn plaats in op de linkerflank.

De wedstrijd begon in het voordeel van de jonge spelers van RSCA, die snel het balbezit monopoliseren zonder echt gevaarlijk te worden. Langzaamaan kreeg RWDM het betere van het spel, wat bleek uit een harde schot van Halifa, die door de tegenstander tot hoekschop werd gekeerd. Met de controle over de bal zocht RWDM naar een opening, maar was onnauwkeurig in de laatste fase. Echter, in de 31e minuut vond RWDM een gaatje in de goed georganiseerde verdediging van RSCA Futures. Dankzij een inspirerende actie van Sapata en een perfecte voorzet, kon Robail de bal binnentikken en de doelman van de tegenstander passeren: 0-1. Voor de rust had RWDM nog een goede kans om de voorsprong te verdubbelen, maar de paarse verdediging kon zich redden.

De tweede helft begon traag, maar kantelde al snel in het voordeel van RSCA Futures, die snel de bovenhand namen. Om de dynamiek te veranderen, voerde Yannick Ferrera twee wissels door: Robail werd vervangen door Kestens, en Montes kwam in de plaats van Poku. Niet veel later kwam RSCA Futures gelijk. Vrij van enige dekking kopte K. Goto een chirurgische kopbal, die met een sprongetje de doelman Bill Lathouwers verraste. Dit gelijkmakende doelpunt gaf RSCA Futures nieuw leven, terwijl het RWDM aan het twijfelen werd gebracht. Op zoek naar een tweede doelpunt had RWDM moeite om het spel van eerdere wedstrijden terug te vinden, met een zekere onnauwkeurigheid in de techniek. De blessures van Shuto Abe en Piotr Parzyszek (respectievelijk vervangen door Del Piage en Marcos Paulo) hielpen ook niet. Terwijl RWDM probeerde de overwinning te behalen, leidde een balverlies op het middenveld en een slechte positionering van de verdediging ertoe dat K. Goto één op één voor Bill Lathouwers kwam en zijn tweede persoonlijke doelpunt scoorde (2-1, 82e minuut). De rest van de wedstrijd veranderde niet, de RSCA Futures slaagden erin om de bal uit de buurt van hun strafschopgebied te houden.

RWDM boekt dus zijn eerste nederlaag van het seizoen. De spelers van Molenbeek zullen proberen weer te winnen op zaterdag 26 oktober om 20.00 uur in het Edmond Machtensstadion tegen KMSK Deinze.

Gepost op 20-10-2024 om 19:29