Wedstrijdsamenvatting (video): RWDM – RAAL La Louvière

RWDM 1 – 1 RAAL: 21′ Parzyszek; 56′ Belkheir

RWDM: Lathouwers; Laaziri, Sousa, Makosso, Marsoni; Halifa, Abe, Dodeigne, Montes, Poku; Parzyszek

Arbitre: Monsieur Matonga Simonini

RWDM, als leider in de competitie, ontving de verrassende derde in de stand, La Louvière, die net gepromoveerd was naar de Challenger Pro League. Yannick Ferrera bracht twee wissels door in zijn basiself, met Jacob Montes en Noah Dodeigne die de geblesseerde Ilyes Ziani en Gaëtan Robail vervingen.

Vanaf de aftrap lag het tempo meteen hoog, met twee ploegen die elkaar stevig in de ogen keken. Toch moesten we wachten tot de 21ste minuut voor de eerste echte kans, maar het was meteen bingo: Piotr Parzyszek kopte een heerlijke voorzet van Noah Dodeigne binnen voor de 1-0. Het was meteen het enige schot op doel in de eerste helft. La Louvière kon alleen dreigen via Guindo, die in de 32ste minuut over het doel van Lathouwers schoot. Montes en Makosso kregen elk een gele kaart net voor de rust, al had RWDM wel het meeste overwicht in de eerste helft.

Na de rust kantelde het spelbeeld. RWDM begon wat slordig te voetballen, en dat werd snel afgestraft. In de 56ste minuut maakte La Louvière gelijk via Belkheir, die een voorzet van links voorbij Lathouwers tikte voor de 1-1.

De wedstrijd werd daarna wat rommelig, en beide ploegen kregen nog kansen om de score op te drijven. Zowel Parzyszek als Sapata misten elk een één-op-één met de doelman. Het bleef uiteindelijk 1-1, en zo gingen beide ploegen met een gelijkspel naar de kleedkamers.

Gepost op 05-10-2024 om 22:53